Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Festes i celebracions

Festa de Sant Antoni  

El 17 de gener és Sant Antoni Abat un dels patrons del poble -. Els veïns es reuneixen a lesglésia parroquial per celebrar la Missa de Sant Antoni. Posteriorment hi ha un dinar de germanor al Local Social del poble.  

Festa Major d'Hivern  

El dia 2 de febrer, Festa de al Candelera, és tradició anar al Santuari de Santa Maria a beneir les espelmes. Després, al Local Social, hi  ha el Ball de Festa Major.  

Aplec del Sant Dubte  

Per Pasqüetes (el diumenge sobre de Pasqua) es celebra laplec del Sant Dubte.
Hi ha missa al Santuari on tradicionalment solen acudir els veïns del municipi i dels terme pròxims. Lacte culmina amb una arrossada popular per tothom a lentorn del Santuari.
 

Sant Isidre  

Per Sant Isidre, patró dels pagesos, es celebra missa a lesglésia parroquial i en sortir es fa la benedicció dels tractors. Després hi ha un gran dinar de germanor.  

Festa Major d'Estiu  

Els dies 15, 16 i 17 dagost es celebra la Festa Major dEstiu dIvorra. Es tradició celebrar la missa al Santuari de Santa Maria, la patrona del poble. La resta dactes de la festa, com són el ball, el concurs de botifarra, els divertiments infantils, el sopar de germanor, les havaneres, etc es fan a la Plaça Major del poble i al Local Social.

Fira de Sant Galderic a Ivorra

A l'octubre l’Ajuntament d’Ivorra celebra la primera fira de Sant Galderic homenatjant al patró dels pagesos Catalans.
Amb aquesta fira es posa en relleu l’esforç i el sacrifici de tots els pagesos i pageses d’arreu, per la cura de la seva feina i la presència que tenen en la nostra vida diària. La vida de pagès, és l’essència del nostre poble, Ivorra.
La Fira de Sant Galderic es desenvolupa en una única jornada on els visitants podran degustar diferents productes de proximitat i de km0, on podran gaudir de l’exposició de tractors, eines i estris antics i música amb directe.
És una jornada per despertar els sentits, per viure i gaudir amb família i amb amics, i recordar la nostra història, d’on venim i cap a on anem.
Diferents pobles han restituït el culte a Sant Galderic, dels quals Ivorra també s’hi ha sumat.
Us hi esperem!

Vegeu el vídeo de la darrera edició