Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament d'Ivorra ha dut a terme diverses millores aquest any 2022.

Breu resum de les actuacions fetes des de l'Ajuntament.

Imatge d'arxiu d'una de les actuacions - pavimentació de carrers.
Imatge d'arxiu d'una de les actuacions - pavimentació de carrers.

DIMARTS 13 DESEMBRE 2022

L'Ajuntament d'Ivorra ha dut a terme diverses millores aquest any 2022. 

Una d'elles ha consistit en la renovació del sistema de filtració i l'enrajolat de l'interior de les piscines municipals. L'actuació “Rehabilitació de les piscines municipals d'Ivorra” s'ha realitzat per solucionar en gran manera, les patologies i deficiències en la sostenibilitat de la instal·lació, generades per les continuades fuites d'aigua de la piscina gran i per les avaries elèctriques i caigudes de tensió, generades en gran part per l'antiguitat de les maquinàries de bombeig , cloració i quadre elèctric.

El cost total d'aquestes actuacions de millora ha sigut 22.068,61 € dels quals han estat finançades a través de la subvenció de 21.026,02 € de la diputació de Lleida (Pla de cooperació municipal per al finançament d'inversions 2020-2021) i la resta 1.042,59 € els ha aportat l'Ajuntament d'Ivorra.

Les obres es van dur a terme durant la primavera, la qual cosa va permetre l'obertura de les piscines municipals a principis d'estiu com s'havia previst.

L'altra millora duta a terme ha estat Obra d'urbanització del carrer de la Barceloneta d'Ivorra. On es va canviar el sistema de clavegueram i xarxa d'aigua, es va pavimentar tot el carrer de nou i es va millorar la seguretat viària posant unes baranes de fusta tractada per delimitar el carrer. També es va millorar el carrer de la Mota, on actualment ens permet anar des del portal al centre del poble mitjançant unes escales. A més a més es va canviar el sistema de clavegueram i d'aigua, es van afegir diversos punts de llum i les baranes de fusta tractada per delimitar el carrer.

El cost total d'aquestes actuacions de millora ha sigut 199.106,89 €, dels quals han estat finançades en aproximadament un 95% per la Generalitat de Catalunya a través del programa PUOSC 2020-2024 i la resta 5% per l'Ajuntament d'Ivorra.

Una altra actuació ha estat la certificació i qualificació energètica d'edificis pertanyents a l'ajuntament.

A l'efecte de poder millorar l'eficiència energètica dels edificis s'ha realitzat la certificació i qualificació energètica de diferents edificis municipals. Aquestes certificacions també són un pas previ per poder demanar subvencions europees tipus "Next Generation" per a la rehabilitació energètica d'aquests edificis.

El cost d'aquesta actuació ha estat de 2.202,20 €. Ha estat finançat íntegrament per la Diputació de Lleida dins la línia Pla de cooperació per a fer front a les despeses per a la certificació i qualificació energètica d'edificis pertanyents o utilitzats pels ajuntaments de les Terres de Lleida, Pirineu i Aran, que en promoguin la seva rehabilitació.

També aquest 2022 s'ha "Renovat la malla de seguretat de la Torre del Moro d'Ivorra"

La Torre del Moro necessita ser coberta per una malla de seguretat fins que comencin les obres de rehabilitació. La que hi havia estava col·locada des de feia més d'un any i necessitava ser reposada, ja que ja estava malmesa i no era possible garantir l'evitament de les possibles caigudes de pedra, i altres materials.

Ha tingut un cost de 12.839,71 € assumits íntegrament per l'Ajuntament d'Ivorra.

Actualment, s'estan executant les obres "Arranjament de diversos trams de camins d'Ivorra"

Concretament es vol millorar trams del camí de la Font de la Vila, del camí de Castellanes i del camí dels Ampalous.

Tenen un cost de 47.576,19 €. Són finançades per la Diputació de Lleida (Pla de cooperació municipal per al finançament d'inversions 2020-2021) a través d'una subvenció del 95%. La resta ho aporta l'Ajuntament.

Desembre, 2022.