Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ivorra és un dels municipis de la Segarra que s'ha adherit a l'acció "Temps per Tu" del Consell Comarcal.

El programa “Temps per tu” té com a objectiu crear espais de canguratge gratuït per a famílies als municipis de la comarca de la Segarra.

Imatge d’activitats al municipi d’Ivorra.
Imatge d’activitats al municipi d’Ivorra.

DIJOUS 27 JULIOL 2023

El Consell Comarcal de la Segarra endega el programa “Temps per tu” que té com a objectiu crear espais de canguratge gratuït per a famílies als municipis de la comarca de la Segarra.

Amb la finalitat d’avançar amb la corresponsabilitat publica vers les cures, s’ha posat a disposició dels ajuntaments una bossa d’hores de canguratge per  les activitats que organitzin i considerin escaient oferir aquest espai i així facilitar a les famílies la participació a les activitats.

Municipis com el de Ivorra ja han començat a disposar d’aquest servei i d’altres com Tarroja, Ribera d’Ondara o bé Sanaüja ho faran properament.

També, durant l’últim trimestre de l’any, els dissabtes, es desenvoluparan espais de canguratge itinerant programat al alguns municipis de la comarca els quals seran accessibles a totes les famílies de la comarca independentment dels seu nucli de residència.

El proper mes de setembre es publicarà el calendari i les activitats que es desenvoluparan durant l’últim trimestre del 2023.

Tots aquests serveis són universals i oberts a totes les famílies de la comarca.

Aquest servei sorgeix del finançament del Pla corresponsables, com una nova política pública impulsada per a la Secretaria d’Estat d’Igualtat i per la Violència de Gènere, del Ministeri d’Igualtat, destinada a iniciar el camí que garanteixi la cura com a dret. L’objectiu és el desplegament de serveis de cura a la infància, ja sigui en equipaments públics, mitjançant prestacions orientades a facilitar la conciliació de les famílies amb filles i fills.

Aquesta política s’emmarca en el programa Temps x cures de la Generalitat de Catalunya.

Nota de premsa del CCS.